Health

PHOTO TOUR: Vassar Brothers Medical Middle Inpatient Pavilion

Opening in January 2021, the 752,000-square-foot, eight-story Vassar Brothers Medical Middle Inpatient Pavilion (VBMC; Poughkeepsie, N.Y.) will add 264 med/surg beds and 30 important care beds to the hospital. CallisonRTKL supplied structure and inside design companies for the mission.

The aim of the brand new pavilion is to convey readability, flexibility, and longevity to the VBMC campus whereas empowering the encompassing group with a brand new degree of vitality. Just like the impacts of the close by mid-Hudson Bridge and Walkway over the Hudson River on the Hudson Valley, the pavilion offers a revitalized and sustainable medical heart that may develop into a vacation spot for world-class care, the flagship for Nuvance Well being, and a long-lasting landmark for the Hudson Valley area.

Every 350-square-foot affected person room includes a comfortable shade palette and features a pullout couch, WiFi entry, and USB ports to cost transportable units. The art work depicts nature scenes, whereas bigger home windows usher in ample mild and provide views of the Hudson River on one facet and the Poughkeepsie cityscape on the opposite. By the philosophy of evidence-based design, the CallisonRTKL workforce studied the social, financial, and environmental elements impacting the encompassing space to design a long-lasting, environment friendly facility that may be capable of serve the group for years to come back, and that will be capable of handle each present and future wants successfully. To precisely perceive the power’s present state and assess the work to be carried out, the design workforce held consumer group conferences to immerse themselves in VBMC’s tradition, workflow, and processes. In the course of the subsequent planning course of, the healthcare flows had been examined as a guidelines to make sure an environment friendly, human-centered expertise for all customers. To ascertain the best future state, the workforce utilized benchmarks, streamlined workflows, and eliminated wasteful processes to create a simpler and environment friendly affected person care atmosphere. The ensuing areas all through are versatile and adaptive, offering a possibility for long-term, transformational change.

The brand new pavilion expanded the present campus south of the present hospital to create a brand new entrance for inpatient movement and stand as a pure wayfinding vacation spot for the campus.  The elongated form of the positioning and the intensive topographical shifts from one finish to the opposite created each alternatives and challenges for the design. Located near Route 9 and overlooking the Hudson River, the constructing formation stretches the size of the positioning, curving gently to emulate the movement of the river. Profiting from the positioning slope, the loading dock, central vitality plant, and parking garages are tucked neatly to create a separation of onstage and offstage. An present road additionally bifurcates the positioning, making a separation between the brand new emergency division and the primary inpatient concourse. The intensive care unit and the interventional suite relaxation above the entry and supply the pure bridge that unifies the positioning. Different program options embody a brand new radiology division, convention heart, café, and relocated helipad. With a good web site, and far of it getting used for the constructing footprint and circulation, consideration was given to elevated terraces, inexperienced roofs, and entry backyard to create locations for sufferers to attach with nature. The vista views of the Hudson River Valley had been balanced with campus views to the east.

 

Challenge particulars:

Facility title: Vassar Brothers Medical Middle Inpatient Pavilion

Location: Poughkeepsie, N.Y.

Completion date: January 2021

Proprietor: Nuvance Well being

Whole constructing space: 752,610 sq. ft. (696,440 sq. ft., new development; 13,800 sq. ft., renovation)

Whole development value: roughly $580 million

Structure agency: CallisonRTKL

Inside design: CallisonRTKL

Normal contractor: WCJV – Walsh Consigli Joint Enterprise

Engineering: GRAEF (structural), BR+A (MEP engineers), The Chazen Corporations (civil engineer)

Builder: WCJV – Walsh Consigli Joint Enterprise

 


Add Comment

Click here to post a comment